Літні гриби бувають червивими, проте страви з них дуже ароматні
Літні гриби бувають червивими, а якщо дуже спекотно, то можуть трухлявіти і за день-другий стають непридатними для споживання. Незважаючи на це, грибарі охоче ідуть в ліс на тихе полювання і неймовірно щасливі, якщо назбирають грибочків.
-Так, літні білі гриби, як і всі інші, швидко псуються, але страви з сушених білячків дуже ароматні, тому що у цю пору сильне сонце і у всіх дарах лісу багато сонця, – розповідає кореспонденту «Карпатського об’єктива» 66-річний Петро з Малого Раківця Іршавського району. – Гриби будуть пахучими, якщо їх сушити у печі або у бловдері чи на шпорі. З електросушарок – не те.
Господині з грибів готують різні страви – перші та другі.
-Для супа чи левеша (поливки, бульйона) достатньо 2-3 гриби. Треба їх намочити у теплу воду на хвилин 20, помити, дрібно порізати і варити до готовності, – каже пані Ганна.
Аби сушені гриби шашіль не поточив, жінка ставить їх на добу в морозильну камеру. Промерзлі гриби кладе у полотняний мішок і зберігає у сухому місці – у коморі чи надворі під навісом.
Тетяна Грицищук, фото автора
Джерело: karpatskijobjektiv.com Опубліковано: 09.07.15 09:22
Коментарі до новини