40 літрів куті з’їли гості фестивалю у Перечині. ФОТО
Як уже повідомляв «Карпатський об’єктив», сьогодні, 9 січня, у Перечині відбувся різдвяний фестиваль «Перечинські колядки». Під час фесту дівчата у національних строях пригощали всіх бажаючих обов’язковою стравою українського різдвяного столу.
Учитель історії Перечинської гімназії ІІ-ІІІ ступенів суспільно-гуманітарного напрямку Андрій Вишняк повідомив кореспонденту «Карпатського об’єктива», що гімназія приготувала 40 літрів куті з родзинками, меленими горіхами, тертим маком, заправлену узваром та медом.
Пан Василь з Вільхівців Тячівського району розповів кореспонденту «КО», що спеціально приїхав зі своєю сім’єю до Перечина,бо дуже любить і шанує новорічно-різдвяні традиції і додав, що хоча кутю наші предки не готували, та тепер ця страва завжди є на їхньому різдвяному столі. Перечинська кутя припала пану Василю до смаку.
Тетяна Грицищук, фото автора
Джерело: karpatskijobjektiv.com Опубліковано: 09.01.16 20:51
Коментарі до новини