КМЄС не залишила поза увагою Ужгородський міськрайонний суд / Агенція нерухомості Realty Uzhgorod

КМЄС не залишила поза увагою Ужгородський міськрайонний суд

Представники Консультативної  Місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки в Україні продовжують відвідувати органи публічної влади краю.

IMG_3534  (4)(2)

Не залишили без уваги поважні гості й судові установи області. Тож, Маартен Гроотхойзен, Міхай Барбуту і Ганна Стрілецька з робочим візитом відвідали Ужгородський міськрайонний суд.

На зустрічі з головою суду Віктором Данко, суддею Олексієм Фазикошем та керівником апарату Іриною Боднар представники делегації обговорили питання середньої навантаженості суддів, якості правлення правосуддя, взаємозв’язку працівників з громадськістю тощо.

Віктор Данко, не приховуючи проблем, які існують в Ужгородському міськрайонному суді, розповів про недостатню кількість служителів Феміди. Так, наразі судочинство здійснюється лише 15-ма суддями, при наявності 3-х вакантних посад, а тому навантаженість на одного суддю дорівнює близько 1300 справ на рік. Більш того, неналежне матеріальне-технічне забезпечення суду: відсутність достатньої кількості залів судового засідання, призводять до фактичного невиконання приписів закону щодо проведення слухань справ в спеціально передбаченому для цього приміщенні – залі судового засідання. «Якість і швидкість розгляду судових справ залежить не тільки від професійної компетентності суддів, а й обумовлена буденними проблемами нашої установи й процесом реформування судової гілки влади», – зазначає голова суду.

Питання, впливу суспільства й політиків на судочинство в цілому, й на незалежність суду зокрема, та взаємодія суду з громадськістю також цікавили делегацію. Представники Ужгородського міськрайонного суду запевнили Комісію, що суд є доступним для громадськості, щоправда інколи громадяни зловживають правом на відкритість. Останнє зумовлене декількома факторами: низькою правовою культурою осіб, відсутністю охорони судів, бездіяльністю правоохоронців при розгляді резонансних справ тощо. Крім того, процес судочинства в країні часто висвітлюється не в позитивному аспекті. Тому, громадяни, які звертаються до суду, заздалегідь негативно налаштовані з приводу розгляду їх спору.

Якість роботи правоохоронних органів краю – зокрема й новоствореної патрульної поліції – також предмет дискусії. «Важко об’єктивно аналізувати роботу інших органів, враховуючи, що і прокуратура і поліція впродовж минулого року перебували в процесі реформування», – відповідає очільник суду.  Делегацію також зацікавив процес взаємодії суду з новоствореною патрульної поліцією. Враховуючи статистичні дані, до 80-ти відсотків протоколів про адміністративні правопорушення, що перебували на розгляді Ужгородського міськрайонного суду – повернуті полісменам на дооформлення.  «Повертаючи матеріали патрульним, чи вказуєте ви на помилки допущенні при складанні протоколів» – запитує пан Гроотхойзен. «Безумовно, кожен недолік описується у постанові суду, – відповідає Віктор Данко. – Тому сподіваємося, що патрульні, з часом, не допускатимуть помилок».

Делегацією заслухано й пропозиції представників суду до КМЄС з приводу способів удосконалення судочинства, зокрема й в Ужгородському міськрайонному суді.

Разом з тим, представники суду вдячні делегації за візит й за проявлений інтерес до проблем в процесі судочинства.

Прес-служба Ужгородського міськрайонного суду


Джерело: karpatskijobjektiv.com Опубліковано: 04.03.16 15:14 Карпатський Об'єктив

Коментарі до новини

Дивіться також

Краща піца в Ужгороді – Безкоштовна доставка

Опубліковано: 14.09.17 11:20    Карпатський Об'єктив 
Найкраща піца в Ужгороді у Cezario Pizza. Безкоштовна доставка по Ужгороду та приємна ціна. Широкий вибір піци на будь-який смак....

«КАРПАТСЬКИЙ ОБ’ЄКТИВ» ВІДТЕПЕР У НОВОМУ ФОРМАТІ!

Опубліковано: 26.04.16 06:00    Карпатський Об'єктив 
Шановні читачі! З квітня 2016 року один із найпопулярніших Інтернет-ресурсів області «Карпатський об’єктив» змінює вигляд. Сучасний дизайн, нові рубрики, ще...

ТБ програма на 18 – 24 квітня

Опубліковано: 12.04.16 19:34    Карпатський Об'єктив 
Понеділок, 18 квітня UA: Перший06.00 Новини06.10 АгроЕра06.20 Смакота06.25 Телемагазин06.45 Спорт07.00 Новини07.15 Спорт07.20 АгроЕра07.30 Ера будівництва07.35 На слуху07.50 Смакота08.00 Новини08.15 Спорт08.25...
Дати оголошення
Якщо Ви бажаєте продати, здати в оренду або обміняти власний об’єкт нерухомості, чи, навпаки, Ви хочете щось купити чи зняти в оренду, заповніть дану форму для внесення Вашої заявки в базу. Спеціаліст з нерухомості зв’яжеться з Вами на протязі дня.

Зворотній зв'язок
Якщо у Вас є необхідність отримати консультацію спеціаліста з нерухомості, чи юриста, або Ви бажаєте домовитись про зустріч – заповніть дану форму (у полі «Повідомлення» викладіть суть питання) і спеціаліст відповідного профілю зв’яжеться з Вами на протязі дня.