Ексклюзивний договір / Агенція нерухомості Realty Uzhgorod

Ексклюзивний договір

Ексклюзивний договір Вагомою перевагою при продажу нерухомості за допомогою рієлторської компанії укладення ексклюзивного договору на реалізацію Вашого об’єкта. Агенства нерухомості пропонують унікальний продукт на ринку, який дозволяє зберегти Ваш час, вигідно продати нерухомість і отримати повний комплекс необхідних послуг. В свою чергу, привабливість об'єктів нерухомості із ексклюзивними договорами для потеційних покупців полягає в тому, що покупець не платить комісійні.

(тут можна переглянути ексклюзивні об'єкти АН "Realty Uzhgorod")

Відповідно до ексклюзивного договору агентство набуває виключних прав на продаж певного об’єкта нерухомості, а його власник, підписавши ексклюзивний договір, бере на себе зобов’язання не укладати угод з іншими ріелторськими організаціями.
На ринку нерухомості України об’єкт нерухомості, закріплений за конкретним ріелтором вже стає правилом. Сьогодні 80-90% угод укладаються по ексклюзивним договорам. «Гра наввипередки» між агентствами нерухомості за продаж об’єкта явно не сприяє цивілізації ринку. Далеко не кожен продавець чи покупець нерухомості погоджується підписати ексклюзивний договір. На жаль, на сьогоднішній день переважна більшість клієнтів ріелторських компаній впевнені, що якість ріелторських послуг забезпечується кількість «зібраних» агентств нерухомості. Вони намагаються задіяти якомога більше ріелторів і впевнено чекають, що їх об’єкти нерухомості будуть реалізовані з максимально вигідними умовами.
Здавалося б, якщо повідомити про продаж квартири відразу в кілька агентств нерухомості або просто дати оголошення в газету, то продажем квартири одночасно буде займатися багато людей. І, начебто, ймовірність швидкого продажу зростає. Це досить поширене, але, на жаль, помилкове припущення. Звичайно, кожне з агентств занесе інформацію про вашу квартиру в банк даних. Але ось давати повномасштабну рекламу в друковані та електронні ЗМІ, Міжагентську базу даних, швидше за все, не буде, обмежившись рядковим оголошенням. Сенс ексклюзивного договору можна сформулювати наступним чином: клієнт, який бажає продати свою квартиру в розумні терміни з найбільшою вигодою і безпекою для себе доручає це одного-єдиного агентству нерухомості, в сумлінності та професійності якого він абсолютно впевнений, а агентство, у свою чергу, отримує виняткове право обслуговування даного клієнта протягом терміну дії агентського договору.
Таким чином, можна виділити аргументи, які роблять ексклюзивний договір цікавим саме з точки зору клієнта:
1. Захист продавця від криміналу і непрофесіоналізму

Новачок на ринку нерухомості цілком може стати жертвою шахраїв. Даючи інформацію в декілька агентств нерухомості, замість зустрічі з покупцями Ви ризикуєте потрапити до людей, які спробують оволодіти вашою нерухомістю злочинним шляхом. При цьому Вам навряд чи вдасться з'ясувати, звідки стався витік інформації. Тільки якщо Ви укладаєте ексклюзивний договір, агенство повністю відповідає за безпеку вашої угоди. Як тільки шахраї дізнаються, що по вашому об'єкту укладений ексклюзивний договір і документи, можливо, зберігаються в агенстві, вони не почнуть виявляти цікавість до Вас і Вашої нерухомості.

2. Захист економічних і правових інтересів продавця

Чи погодитеся Ви на проведення хірургічної операції людиною без диплома лікаря? І якщо операція необхідна, то робити її повинен першокласний хірург. При операціях з нерухомістю досвід і знання агента важливі не менше, ніж кваліфікація хірурга. Оформивши відношення ексклюзивним договором, клієнт нашого агентства нерухомості отримує всі необхідні консультації по юридичних, маркетингових і податкових питаннях. Напрацьовані технології, досвід і високопрофесійна підготовка співробітників компанії гарантують надійний захист фінансових і правових інтересів продавця. Проходження операції строго відстежується на всіх етапах. Укладаючи ексклюзивний договір, Ви отримуєте упевненість в тому, що Ваші фінансові і правові інтереси захистить агенство нерухомості.

3. Реальна оцінка об'єкту нерухомості і краща орієнтація на ринку


Неможливо назвати точну вартість об'єкту нерухомості, почувши його опис по телефону. Працівники агенства нерухомості вивчають аналогічну нерухомість у Вашому районі, виявляючи, чим інші об'єкти кращі, які мають недоліки, аналізують очікування ринку, попит і пропозицію, ціни реальних продажів, а не ціни пропозиції, вказані в друкарських каталогах. Такий докладний маркетинг дозволяє реально оцінити об'єкт нерухомості і показати покупцеві всі його достоїнства в порівнянні з аналогічними. Укладаючи ексклюзивний договір з агенством нерухомості, Ви отримуєте можливість вигідно продати свою нерухомість в найкоротші терміни.

4. Заощадження часу і зменшення непотрібних контактів

Скільки годин, що складаються в дні, тижні, місяці, буде потрібно людині, що продає нерухомість, на телефонні розмови і зустрічі з потенційними покупцями? Багато! І немає жодної гарантії, що всі витрати часу і сил не виявляться марними. А оскільки час - це гроші, резонно його економити, доручивши весь пов'язаний з пошуком покупця клопіт агенству нерухомості. Фахівці агентства нерухомості, діючи по напрацьованих технологіях, впораються з ними швидше і успішніше.

5. Ефективна схема реклами

У яких виданнях дати рекламу про продаж нерухомості? Чи варто розвішувати оголошення на під'їздах і зупинках або краще всього вдатися до можливостей Інтернету? І які фінансові витрати на рекламу забезпечать її віддачу? Всі ці питання не стоять перед продавцем, що уклав ексклюзивний договір з агенством нерухомості. Агентство запускає ексклюзивну рекламу по своїх багаточисельних, безвідмовно діючих інформаційних каналах (професійні видання, база даних в Інтернеті на персональному сайті…). Агенство використовує передові і дуже ефективні технології візуальної презентації об'єктів нерухомості. Повнота і широта реклами об'єкту, що продається, забезпечують її ефективність і, кінець кінцем, успіх всієї операції. Такі тимчасові і фінансові витрати на рекламу можливі тільки якщо агнество упевнене, що Ви співпрацюєте тільки з ним. Укладаючи ексклюзивний договір, Ви отримуєте максимально ефективну рекламу.

6. Можливість продати нерухомість за максимальною ціною

Покупець знає, що історія ексклюзивних об'єктів нерухомості, що продаються через надійні фірми, ретельно перевірена, і тому готовий платити за них більше. Підготовлених, "чистих" об'єктів нерухомості на ринку не так багато. Укладете ексклюзивний договір - і агенство нерухомості витратить гроші і час на перевірку об'єкту, на його підготовку до продажу, а покупець буде готовий заплатити за гарантії свого спокою навіть вище за ринкову вартість.

7. Можливість працювати з професійним агентом

Основами професійної кваліфікації в агенстві нерухомості є коректність і тактовність. Тому, якщо клієнт відмовляється від ексклюзивного договору, то йому не нав'язуватимуть таку форму роботи. Проте треба розуміти, що пріоритетною для нашого агентства нерухомості є саме робота по ексклюзивних договорах, підтверджуючих серйозність намірів клієнта. Не укладаючи ексклюзивний договір, Ви самі ставите себе в менш вигідне положення в порівнянні з тими, хто вибрав цю форму роботи. Звичайно, це не означає, що агент не займатиметься Вами. Просто робота може зайняти більше часу. Але рішення залишається за Вами.
Загальна рекомендація, що стосується вибору агентства нерухомості при здійсненні операції з нерухомим майном, зводиться до того, що необхідно вдаватися до послуг надійних, перевірених структур, досить довго працюють на ріелторському ринку і зарекомендували себе з позитивного боку. Звернувшись в серйозну фірму, яка вміє ефективно працювати і відстоювати інтереси своїх довірителів, продавець починає користуватися її репутацією: авторитет фірми і її надійність вже самі по собі привертають досить велику кількість клієнтів-покупців.
Покупець, у свою чергу, звертаючись до перевіреного ріелтору, впевнений у «чистоті» продаваної нерухомості та правильності оформлення всіх документів. Ні в якому разі не рекомендується при виборі агентства в якості головного критерію керуватися низьким відсотком комісійних, тим більше вірити агентам, що стверджують, що всі послуги замість продавця оплатить покупець.
Показником якості надаваних ріелторських послуг є членство організації в професійному співтоваристві ріелтерів. У саморегулюючих професійних спільнотах існують стандарти надання послуг, а також дисциплінарні процедури, спрямовані на те, щоб забезпечити відповідність діяльності членів спільноти прийнятим стандартам якості.

За матеріалами із інтернету

(тут можна переглянути ексклюзивні об'єкти АН "Realty Uzhgorod")
Опубліковано: 07.09.11 15:13 AH "Realty Uzhgorod"

Коментарі до публікації

Дивіться також

Як знизити податкове навантаження, якщо ви володієте нерухомістю: поради юриста

Опубліковано: 27.01.14 19:26  Коментарів: Comments  AH "Realty Uzhgorod" 
 Не секрет, що часто нерухомість власники оформляють не на юридичні особи, з якими може відбутися багато бізнес-неприємностей, але на фізиків – себе, або своїх родичів. Це досить ефективно з точки зору захисту прав власності, оскільки ризики незаконного відчуження такого майна в даному випадку нижче.

Як вирішити квартирне питання в кризу?

Опубліковано: 17.11.11 17:48  Коментарів: Comments  AH "Realty Uzhgorod" 
 Популярний в радянські часи спосіб вирішення житлового питання шляхом обміну квартир - повертається! Обмін, що втратив свою актуальність в останні 4-5 років, в даний час залишився практично єдиною можливістю змінити свої житлові умови.

Виды на Говерлу

Опубліковано: 16.04.11 18:05  Коментарів: Comments  Роман Труш 
Недооцененные земельные участки в Карпатах могут стать клондайком для желающих заработать
Дати оголошення
Якщо Ви бажаєте продати, здати в оренду або обміняти власний об’єкт нерухомості, чи, навпаки, Ви хочете щось купити чи зняти в оренду, заповніть дану форму для внесення Вашої заявки в базу. Спеціаліст з нерухомості зв’яжеться з Вами на протязі дня.

Зворотній зв'язок
Якщо у Вас є необхідність отримати консультацію спеціаліста з нерухомості, чи юриста, або Ви бажаєте домовитись про зустріч – заповніть дану форму (у полі «Повідомлення» викладіть суть питання) і спеціаліст відповідного профілю зв’яжеться з Вами на протязі дня.